Τα noodles είναι τροφή φυτικής προέλευσης και προσφέρουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό. Παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι ρυζιού & σταριού, ενώ υπάρχουν κάποια είδη noodles που παρασκευάζονται από φασόλια.
Προστίθενται επίσης αυγά και άλλα δημητριακά, προκειμένου να δώσουν διαφορετικό χρώμα ή γεύση.
Περιέχουν ελάχιστες ποσότητες λίπους και νατρίου και είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά & ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο & βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Υλικά για 200γρ noodles
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσο σε ροδέλες λεπτές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα τριμμένο λάχανο
- 1/2 κούπα τριμμένο καρότο
- 3 κουτ. σούπας καλαμπόκι
- 3 κουτ. σούπας αρακά
- αλάτι, πιπέρι, μπαλσάμικο ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το σκόρδο στο λάδι, μέχρι να μαραθούν
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε τα noodles για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με τις οδηγίες κάθε συσκευασίας).
- Προσθέτουμε τα λαχανικά στα noodles και τα υπόλοιπα υλικά.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση των noodles με λαχανικά στο δικό σας γούστο, προσθέτοντας περισσότερο ξύδι ή σάλτσα σόγιας.