Blog

Home / Blog
Εύκολα Λαχανικά με noodles ρυζιού

Εύκολα Λαχανικά με noodles ρυζιού

Τα noodles είναι τροφή φυτικής προέλευσης και προσφέρουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό. Παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι ρυζιού & σταριού, ενώ υπάρχουν κάποια είδη noodles που παρασκευάζονται από φασόλια. Προστίθενται επίσης αυγά και άλλα δημητριακά, προκειμένου να δώσουν διαφορετικό χρώμα ή γεύση. Περιέχουν ελάχιστες ποσότητες λίπους και νατρίου και είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά & ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο,...

Continue Reading...
Μην ξεχνάς να φας, ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές

Μην ξεχνάς να φας, ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν και οι εθνικοί οδοί, τα λιμάνια  και τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι η συνηθέστερη εικόνα. Δυστυχώς τα τρόφιμα που θα συναντήσει κανείς στα παραπάνω, δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή. Τα ζαχαρωτά δίπλα στις ταμειακές μηχανές,  τα μίνι μπαρ των δωματίων γεμάτα με αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη,  είναι γνωστά αξιοθέατα σε όλους. Αν προσέξουμε τα...

Continue Reading...
Σωστή Διατροφή για τις Αιμορροΐδες

Σωστή Διατροφή για τις Αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες του πρωκτού  που μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα όπως αιμορραγία και πόνο. Η σωστή διατροφή βοηθάει στην εξάλειψη των συμπτωμάτων και στην επανεμφάνιση τους. Η εμφάνιση των αιμορροΐδων αυξάνεται με την ηλικία και φαίνεται ότι τουλάχιστον 50% των ανθρώπων άνω των 50 ετών έχουν κάποιο βαθμό αιμορροΐδων. Παρ’ όλα αυτά η νόσος εμφανίζεται...

Continue Reading...
Μαϊντανός για καλύτερη υγεία

Μαϊντανός για καλύτερη υγεία

Όλοι τον χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως είναι βότανο πλούσιο σε βιταμίνη C και Α καθώς και σε φυλλικό οξύ. Ο μαϊντανός μπορεί πολύ εύκολα να καλλιεργηθεί ακόμα και σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική φρέσκος ή αποξηραμένος. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μαϊντανός έχει αντικαρκινικές ιδιότητες χάρη στα πολυακετυλένια και τις μονοτερπένες...

Continue Reading...
Συνήθειες που αυξάνουν το κοιλιακό λίπος

Συνήθειες που αυξάνουν το κοιλιακό λίπος

Αρκετές καθημερινές συνήθειες αυξάνουν το κοιλιακό λίπος το οποίο χαρακτηρίζεται και ως σπλαχνικό λίπος, και είναι πολύ επιβλαβές. Το λίπος που συμπυκνώνεται στην κοιλιά συνδέεται με διάφορες ασθένειες σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών προβλημάτων. Γεύμα αργά τη νύχτα Δοκιμάστε να φάτε το δείπνο σας 2 ώρες πριν κοιμηθείτε και εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα σνακ πριν από τον ύπνο, αποφύγετε...

Continue Reading...
Πως να διαβάσεις σωστά τη διατροφική ετικέτα

Πως να διαβάσεις σωστά τη διατροφική ετικέτα

Όλες οι διατροφικές ετικέτες τροφίμων πρέπει να παρέχουν στον καταναλωτή συγκεκριμένες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων: Ονομασία προϊόντος και προέλευση Καθαρό βάρος Στοιχεία εταιρείας Ημερομηνία λήξης Σε τρόφιμα που έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από τρεις μήνες, πρέπει να αναγράφεται ο μήνας και το έτος μέχρι το οποίο θα πρέπει να καταναλωθούν, ενώ σε τρόφιμα με διάρκεια ζωής μικρότερη των τριών μηνών,...

Continue Reading...
Κορυφή σελίδας