Άρθρα

Home / Άρθρα
Η δίαιτα των blue zones

Η δίαιτα των blue zones

 Τι εννοούμε όταν λέμε Blue Zones;  Η δίαιτα των Blue Zones είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που μιμείται τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που ζουν στις πέντε «μπλε ζώνες» του κόσμου, τοποθεσίες σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, όπου οι κάτοικοι έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους Αμερικανούς να φτάσουν τα 100 χρόνια ζωής....

Continue Reading...
13 Λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο

13 Λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο

Η σημασία της Διατροφής Η διατροφή είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου. Ένας ισορροπημένος τρόπος διατροφής παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη, την ενέργεια και τη λειτουργία του σώματος. Επιπλέον, μια υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης και καρκίνος. Εκτός από τη φυσική υγεία, η διατροφή...

Continue Reading...
Reducetarian: Μια νέα Διατροφική Τάση

Reducetarian: Μια νέα Διατροφική Τάση

Τι είναι; Ο όρος «Reducetarian» επινοήθηκε για πρώτη φορά από το Reducetarian Foundation, αναφέρεται σε ένα άτομο που τρώει λιγότερο κρέας (κόκκινο κρέας, πουλερικά, θαλασσινά), γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά ανεξάρτητα από το βαθμό ή το κίνητρο.  Περιγράφει κυρίως κάποιον που τρώει πάρα πολλά ζωικά προϊόντα και πήρε την απόφαση να τα μειώσει. Ποιές οι αρχές της Reducetarian Diet; Σίγουρα, αυτός...

Continue Reading...
Γνώρισε τον Ταμάρινδο

Γνώρισε τον Ταμάρινδο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο Ταμάρινδος είναι ένα είδος τροπικού φρούτου που προέρχεται από το δέντρο tamarind στην Αφρική, αλλά το βρίσκουμε και σε άλλες τροπικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας. Το δέντρο ταμάρινδος παράγει λοβούς που μοιάζουν με φασόλια που περιέχουν σπόρους και ινώδη πολτό. Καθώς αυτοί οι λοβοί ωριμάζουν, ο πολτός γίνεται σαν πάστα και παίρνει μια γλυκόξινη γεύση. Ο Ταμάρινδος...

Continue Reading...
Ζύμωση στα τρόφιμα

Ζύμωση στα τρόφιμα

Η ζύμωση είναι μία τεχνική συντήρησης τροφίμων που εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι, με σκοπό την κατανάλωση αυτών των τροφίμων τους μήνες που δεν είναι η εποχή τους. Είναι μια φυσική διαδικασία όπου παράγονται μικροοργανισμοί, μέσω ελεγχόμενης μικροβιακής ανάπτυξης, (όπως οι μύκητες και τα βακτήρια) και μετατρέπουν τους υδατάνθρακες (όπως το άμυλο και τα σάκχαρα) σε αλκοόλες και...

Continue Reading...
Τα πάντα για το Φουντουκοβούτυρο

Τα πάντα για το Φουντουκοβούτυρο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΒΟΥΤΥΡΟ Το φουντουκοβούτυρο είναι ένα είδος βουτύρου-αλείμματος που παρασκευάζεται από φουντούκια. Συνήθως αλέθονται τα φουντούκια μέχρι να γίνουν μια κρεμώδη μάζα, δημιουργώντας στο τέλος ένα πλούσιο σε υφή και γεύση προϊόν. Το φουντουκοβούτυρο ως τελικό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή γλυκών ή σε συνδυασμό με ένα φρούτο ως σνακ κτλ. Στο εμπόριο θα το βρεις σκέτο,...

Continue Reading...
Κορυφή σελίδας