DNA TEST για εξατομικευμένη Διατροφή
DNA TEST για εξατομικευμένη Διατροφή

Η διατροφογενωμική είναι ένα καινούργιο πεδίο στην επιστήμη της διατροφής που περιλαμβάνει την ανάλυση της επίδρασης της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών σε ολόκληρο το γονιδίωμα του ανθρώπου, στο σύνολο των πρωτεϊνών και των μεταβολιτών. Αντίθετα, η διατροφογενετική περιλαμβάνει την μελέτη των ατομικών διαφορών σε γενετικό επίπεδο που επηρεάζουν τις αποκρίσεις στη διατροφή (Sharma and Dwivedi, 2017).

Επίσης μπορεί να μας δείξει με βάση το γενετικό μας υλικό, την προδιάθεση για ορισμένες διατροφικές συμπεριφορές ή ασθένειες (π.χ. παχυσαρκία, διαβήτης) αλλά και άλλων παραγόντων που επηρεάζονται από αναγνωρισμένα γονίδια.
Έτσι οι επιστήμονες υγείας (Διαιτολόγοι Διατροφολόγοι) μπορούν μέσω της εξατομικευμένης διατροφής να βελτιώσουν τους δείκτες υγείας μας.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουν δημιουργηθεί διατροφογενετικά τεστ που με την βοήθεια του γενετικού μας υλικού, μπορούν να βοηθήσουν τους διαιτολόγους στην εφαρμογή εξατομικευμένων παρεμβάσεων στην διατροφή σύμφωνα με τα αποτελέσματα τους.
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι τα τεστ αυτά δεν αποτυπώνουν μία καθορισμένη κατάσταση αλλά μία προδιάθεση αναλόγως των γονιδίων και των γονιδιακών πληροφοριών που θα βρεθούν στο δείγμα.

Το iDNA Test Διατροφής θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε αποτελεσματικότερα το βάρος μας, να αποφύγουμε τροφές που μας ενοχλούν, να κατανοήσουμε τις διατροφικές μας επιλογές και να δούμε πόσο εύκολα ο οργανισμός μας μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες.

 

Πιο αναλυτικά, εξετάζονται οι παρακάτω άξονες μέσα από 18 κατηγορίες ανάλυσης:

Διαχείριση Βάρους
  • Διατροφή υψηλή σε λιπαρά & περιορισμένη σε υδατάνθρακες
  • Μονοκόρεστα λιπαρά
  • Υδατάνθρακες, γλυκαιμικό φορτίο & γλυκαιμικός δείκτης
  • Πρωτεϊνη
  • Κατανάλωση σνακ μεταξύ γευμάτων
  • Προτιμήσεις προς το γλυκό
  • Βιολογικό ρολόι
Καρδιομεταβολική υγεία
  • Ευαισθησία στο αλάτι
  • Κορεσμένα λιπαρά
  • Αναλογία Ω6/Ω3 λιπαρών οξέων
  • Τρανς λιπαρά
Τροφική ευαισθησία
  • Ευαισθησία στην καφεϊνη
  • Ευαισθησία στο αλάτι
  • Ευαισθησία στο αλκοόλ
  • Ευαισθησία στη λακτόζη
  • Ευαισθησία στη γλουτένη
Πως γίνεται η διαδικασία

Πριν τη λήψη δείγματος σιέλου, και για τουλάχιστον 30 λεπτά́, δεν θα πρέπει να έχετε φάει φαγητό, ή να έχετε μασήσει τσίχλα, δεν θα πρέπει να έχετε πιει οποιοδήποτε υγρό, να έχετε βουρτσίσει τα δόντια, να έχετε κάνει στοματικές πλύσεις, ή να έχετε καπνίσει. Επίσης, αν φοράτε κραγιόν, να βεβαιωθείτε ότι το έχετε αφαιρέσει. Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι το δείγμα DNA είναι αποκλειστικά δικό σας και δεν υπάρχει καμία εξωτερική επιμόλυνση.

Εντός 15 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα γίνει η παραλαβή του δείγματος σάλιου από το εργαστήριό μας, θα σας σταλεί η εξατομικευμένη έκθεση.
Κορυφή σελίδας