Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τα σπιτικά κέικ! Το κέικ είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Στη συνταγή παρακάτω θα δεις ότι με μικρές αντικαταστάσεις στα υλικά μπορεί να γίνει πιο υγιεινό το κέικ και να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.
Συνόδευσε το με ένα ποτήρι χυμό φρούτων και θα έχεις ένα ολοκληρωμένο σνακ!
Παρακάτω δες τη συνταγή για κέικ χωρίς ζάχαρη και απόλαυσε χωρίς τύψεις!
Υλικά (για 1 μακρόστενη φόρμα)
2 ώριμες μπανάνες
225γρ αλεύρι
1 κουτ. γλυκού banking powder
100-110γρ μελάσα @emeliafinefoods
2 αυγά
90γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2 κουτ. Σούπας γάλα αμυγδάλου (μπορείς να χρησιμοποιήσεις κ αγελάδος)
*Καρύδια, σταφίδες, κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ πρώτα το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε τη μελάσα και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και αφού ομογενοποιηθούν βάζουμε τις μπανάνες, το αλεύρι και το baking powder , την κανέλα.
Βάζουμε μια λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Αν θέλουμε προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Αφού κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε!
Διατροφική ανάλυση