Υγιεινή διατροφη, όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Υγιεινή διατροφη, όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Αν ρωτήσεις μια ομάδα ανθρώπων τι σημαίνει για αυτούς υγιεινή διατροφή , πιθανότατα θα λαμβάνεις διαφορετική απάντηση κάθε φορά. Για κάποιους, η υγιεινή διατροφή σημαίνει ο περιορισμός του γρήγορου φαγητού ή κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, ενώ για άλλους μπορεί να σημαίνει περιστασιακά να απολαμβάνουν ένα κομμάτι κέικ χωρίς να αισθάνονται ενοχές. Όσοι έχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή τροφικές αλλεργίες μπορούν να αντιληφθούν την έννοια της υγιεινής διατροφής με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση στο τι σημαίνει υγιεινή διατροφή. Ως άνθρωποι όλοι έχουμε διαφορετικές επιθυμίες και ανάγκες, οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζουν τις διατροφικές μας επιλογές. Επιπλέον, αυτό που τώρα σημαίνει υγιεινή διατροφή για εσένα μπορεί να αλλάξει σε διαφορετικά στάδια της ζωής σου καθώς προσαρμόζεσαι στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες.

Βλέποντας τη μεγαλύτερη εικόνα

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, η υγιεινή διατροφή δεν καταλήγει πάντα όπως είχαμε σχεδιάσει. Μπορεί να βρεθείτε κολλημένοι στη δουλειά αργά το βράδυ ή πολύ κουρασμένοι για να ετοιμάσετε ένα σπιτικό φαγητό και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραγγείλετε φαγητό και να το απολαύσετε. Θα πρέπει να μάθετε να προσαρμόζεστε στις συνθήκες, που μπορεί να σας βγάζουν απο το πρόγραμμα της διατροφής σας. Σε περιπτώσεις που επιλέγετε φαγητό απ’ έξω, βρείτε την καλύτερη επιλογή κοντά στο σπιτικό φαγητό και απολαύστε το! Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να επιλέξετε κάτι άλλο όπως η πίτσα….απλά το απολαμβάνετε κι αυτό! Τέτοιες στιγμές πρέπει να θυμάστε ότι η υγιεινή διατροφή δεν ορίζεται από μεμονωμένα γεύματα αλλά από τις επιλογές που κάνουμε μέρα με τη μέρα.

Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο…Όταν είσαι διαιτολόγος, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η υγιεινή διατροφή είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Ωστόσο, είμαστε και άνθρωποι και αγαπάμε τα επιδόρπια όπως όλοι!

4 πράγματα που κάνω και εσύ μπορείς να κάνεις

Η οργάνωση και η δημιουργικότητα με βοηθούν να κάνω τις καλύτερες επιλογές φαγητού κάθε μέρα.
Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως το βλέπω, η υγιεινή διατροφή είναι μια επιλογή που κάνουμε κάθε φορά που τρώμε.

Προετοιμασία γεύματος

Το μαγείρεμα μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο, αλλά το φαγητό που χρειάζεται μόνο να ζεσταθεί και να σερβιριστεί μου επιτρέπει να έχω ένα θρεπτικό γεύμα έτοιμο σε λίγα λεπτά. Μία από τις συμβουλές μου για την προετοιμασία του γεύματος είναι να μαγειρέψω μια παρτίδα πρωτεϊνών-συνήθως κοτόπουλο ή άλλο άπαχο κρέας-που μπορώ να το μοιράσω και να το καταψύξω για πάνω από μία εβδομάδα και να το ξεπαγώσω όπως τα χρειάζομαι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα όσπρια. Μαγειρεύω μεγαλύτερες ποσότητες και τα αποθηκεύω σε μερίδες στην κατάψυξη.

Προετοιμασία λαχανικών για την εβδομάδα
Όταν είναι πλυμένα μέσα στο ψυγείο, δεν το σκέφτομαι δύο φορές πριν φάω σαλάτα. Προσπαθώ να τα προετοιμάσω με διάφορους τρόπους (ωμά/ψητά/ βραστά) για να αποφύγω να βαρεθώ και να επιλέξω να μην τα φάω.

Κρατήστε τα φρούτα στο οπτικό σας πεδίο
Το να διατηρώ τα φρούτα μου ορατά μου θυμίζει να τρώω φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να καταναλώνουμε περισσότερα τρόφιμα όταν τα τοποθετούμε κοντά μας.

Πηγαίνουμε για ψώνια με λίστα που έχουμε γράψει από το σπίτι
Με αυτόν τον τρόπο αγοράζουμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε!

 

Κορυφή σελίδας