Γονιμότητα και Διατροφή: 4 Συμβουλές για υγιές βάρος
Γονιμότητα και Διατροφή: 4 Συμβουλές για υγιές βάρος

H υγιεινή διατροφή προετοιμάζει θετικά το σώμα σου για την εγκυμοσύνη, αλλά η γονιμότητα επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες. Το σωματικό βάρος και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Υγιές βάρος για τη σύλληψη

Ένας τομέας που οι ερευνητές συμφωνούν σε σχέση με τη γονιμότητα και την υγεία είναι το σωματικό βάρος. Τα αρκετά παραπάνω κιλά ή τα πολύ λιγότερα από το φυσιολογικό είναι αρνητικοί παράγοντες για τη σύλληψη.

Πως να επιτύχεις ή να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος:

Ώρα για άσκηση

Μαζί με την υγιεινή διατροφή, να συνδυάζεις  μέτρια σωματική δραστηριότητα για περίπου 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

 Αύξηση μυϊκής μάζας

Αν έχεις περισσότερο σωματικό λίπος από τη μυϊκή μάζα, δεν είναι καλό για τη γονιμότητα, δεδομένου ότι το σωματικό λίπος επηρεάζει την ισορροπία των ορμονών. Σήκωσε ελαφρά βάρη ή χρησιμοποίησε ζώνες αντίστασης, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό θα σε βοηθήσει να χτίσεις το μυ και να χάσεις το λίπος του σώματος.

 Περιόρισε τις γλυκές αμαρτίες

Διατήρησε το σωματικό βάρος μέσα σε ένα υγιές εύρος με τον περιορισμό της πρόσληψης σου σε σάκχαρα που προστίθενται στα γλυκά και στα αρτοσκευάσματα.

 Ισορροπία σε θερμίδες και δραστηριότητες

Εξισορρόπησε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων με το ποσό των θερμίδων που καις καθημερινά. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να μείνεις έγκυος και να παραμείνεις υγιής για μια ζωή.

Κορυφή σελίδας