6 Βήματα για σωστή διατροφή
6 Βήματα για σωστή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου. Οι επιλογές των τροφών που θα καταναλώσουμε, αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής, εξαρτώνται από το φυσικό περιβάλλον και αντανακλούν τον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε. Μέσα από έξι απλά βήματα μπορείς να έχεις πιο σωστή διατροφή.

Βήμα 1

Μάθε τι μορφή πρέπει να έχει το πιάτο σου την ώρα του γεύματος. Είναι σημαντικό στα κυρίως γεύματα μας να προσθέτουμε θρεπτικές ουσίες απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων.

Βήμα 2

Θρεπτικά συστατικά.  Επιλέγοντας καθημερινά ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, εξασφαλίζεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

Βήμα 3

Διάβασε τις διατροφικές ετικέτες. Πολλές φορές τα προϊόντα που αγοράζουμε περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη ή παραπάνω λιπαρά, από όσο νομίζαμε.

Βήμα 4

Χρησιμοποίησε δοσομετρητή. Μην βάζεις στο πιάτο σου τη μερίδα με «το μάτι». Έχοντας ένα συγκεκριμένο σκεύος για να μετράς καθημερινά το μέγεθος της μερίδας αποφεύγεις την υπερκατανάλωση τροφής και γνωρίζεις ακριβώς πόσο έφαγες.

Βήμα 5

Σωστή ενυδάτωση. Τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από σωστή ενυδάτωση. Μην ξεχνάς μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί να πιεις ένα ποτήρι νερό και να το επαναλάβεις τακτικά μέσα στη μέρα.

Βήμα 6

Οργάνωσε τα ψώνια σου. Χρησιμοποίησε λίστα αγορών για να είσαι σίγουρος-η ότι δεν θα ξεχάσεις τίποτα. Με αυτό τον τρόπο δε θα σου λείψει τίποτα και θα μπορέσεις από το βράδυ να οργανώσεις τα γεύματα της επόμενης ημέρας.

Κορυφή σελίδας