Εύκολα Λαχανικά με noodles ρυζιού

Εύκολα Λαχανικά με noodles ρυζιού

Τα noodles είναι τροφή φυτικής προέλευσης και προσφέρουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό. Παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι ρυζιού & σταριού, ενώ υπάρχουν κάποια είδη noodles που παρασκευάζονται από φασόλια.

Προστίθενται επίσης αυγά και άλλα δημητριακά, προκειμένου να δώσουν διαφορετικό χρώμα ή γεύση.

Περιέχουν ελάχιστες ποσότητες λίπους και νατρίου και είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά & ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο & βιταμίνες του συμπλέγματος Β.


Υλικά για 200γρ noodles

  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσο σε ροδέλες λεπτές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα τριμμένο λάχανο
  • 1/2 κούπα τριμμένο καρότο
  • 3 κουτ. σούπας καλαμπόκι
  • 3 κουτ. σούπας αρακά
  • αλάτι, πιπέρι, μπαλσάμικο ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το σκόρδο στο λάδι, μέχρι να μαραθούν
  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε τα noodles για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με τις οδηγίες κάθε συσκευασίας).
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά στα noodles και τα υπόλοιπα υλικά.

Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση των noodles με λαχανικά στο δικό σας γούστο, προσθέτοντας περισσότερο ξύδι ή σάλτσα σόγιας.

Καλή όρεξη!