Υλικά
-3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
-75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
-100 γρ. καστανή ζάχαρη
-225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και μειώστε το baking powder σε 2 κ.γ.)
-3 κ.γ. baking powder
-3 κ.γ. κανέλα (*προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα
- Ξεφλουδίζουμε και πατάμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
- Τις ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε με μια φόρμα για κέικ, που έχουμε λαδώσει πρώτα.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να «αρπάζει» το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε.
Μπορείς να πειραματιστείς προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή βερίκοκα, τα αγαπημένα σου καρυκεύματα ή ακόμα ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για επιπλέον γεύση.