Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες του πρωκτού που μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα όπως αιμορραγία και πόνο. Η σωστή διατροφή βοηθάει στην εξάλειψη των συμπτωμάτων και στην επανεμφάνιση τους. Η εμφάνιση των αιμορροΐδων αυξάνεται με την ηλικία και φαίνεται ότι τουλάχιστον 50% των ανθρώπων άνω των 50 ετών έχουν κάποιο βαθμό αιμορροΐδων. Παρ’ όλα αυτά η νόσος εμφανίζεται...
Άρθρα
Μαϊντανός για καλύτερη υγεία
Όλοι τον χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως είναι βότανο πλούσιο σε βιταμίνη C και Α καθώς και σε φυλλικό οξύ. Ο μαϊντανός μπορεί πολύ εύκολα να καλλιεργηθεί ακόμα και σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική φρέσκος ή αποξηραμένος. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μαϊντανός έχει αντικαρκινικές ιδιότητες χάρη στα πολυακετυλένια και τις μονοτερπένες...
Συνήθειες που αυξάνουν το κοιλιακό λίπος
Αρκετές καθημερινές συνήθειες αυξάνουν το κοιλιακό λίπος το οποίο χαρακτηρίζεται και ως σπλαχνικό λίπος, και είναι πολύ επιβλαβές. Το λίπος που συμπυκνώνεται στην κοιλιά συνδέεται με διάφορες ασθένειες σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών προβλημάτων. Γεύμα αργά τη νύχτα Δοκιμάστε να φάτε το δείπνο σας 2 ώρες πριν κοιμηθείτε και εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα σνακ πριν από τον ύπνο, αποφύγετε...
Πως να διαβάσεις σωστά τη διατροφική ετικέτα
Όλες οι διατροφικές ετικέτες τροφίμων πρέπει να παρέχουν στον καταναλωτή συγκεκριμένες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων: Ονομασία προϊόντος και προέλευση Καθαρό βάρος Στοιχεία εταιρείας Ημερομηνία λήξης Σε τρόφιμα που έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από τρεις μήνες, πρέπει να αναγράφεται ο μήνας και το έτος μέχρι το οποίο θα πρέπει να καταναλωθούν, ενώ σε τρόφιμα με διάρκεια ζωής μικρότερη των τριών μηνών,...
Σίδηρος: απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον οργανισμό
Ο σίδηρος είναι ιχνοστοιχείο που χρησιμεύει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης, της βασικής πρωτεΐνης των ερυθρών αιμοσφαιρίων που δρα σαν ένα ταξί για να μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα. Έλλειψη Σιδήρου Τα άτομα με ήπια ανεπάρκεια σιδήρου συχνά αισθάνονται κουρασμένα, τείνουν να είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις. Με πιο σοβαρή ανεπάρκεια σιδήρου (που ονομάζεται αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου), μπορεί να αναπτυχθούν συμπτώματα όπως αίσθημα...
Ρόδι, ο κόκκινος θησαυρός μας!
Οι επιστήμονες το αποκαλούν πρωταθλητή των αντιοξειδωτικών μαζί με τα βατόμουρα και το πράσινο τσάι, επάξια αποτελεί τον κόκκινο θησαυρό της διατροφής μας! Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ. Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ Το ρόδι περιέχει φαινολικές ουσίες με...