Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Η μανιταρόσουπα είναι ένα θρεπτικό γεύμα ειδικά για τις μέρες της νηστείας, καθώς παρέχει στον οργανισμό πρωτεΐνη. Εύκολη στην παρασκευή της και αρκετά γευστική, ιδανικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους!

Τα μανιτάρια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δίνουν στον οργανισμό πρωτεΐνη που βοηθάει στην πρόληψη για αναιμίες και κόπωση. Περιέχουν φυτική πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας που αν τα συνδυάσουμε με τα λαχανικά χαρίζουμε στον οργανισμό μας έξτρα αντιοξειδωτική δράση.

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 2-4 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • Σέλινο, μαϊντανό, άνηθο(ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και να κόβουμε σε κύβους. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό την πατάτα και τα καρότα και μετά από 5 λεπτά τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Τοποθετούμε και τα λαχανικά που σοτάραμε και τα αφήνουμε να βράσουν. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο σέλινο, μαϊντανό, άνηθο (ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις). Αφού βράσουν τα πολτοποιούμε και η βελουτέ σούπα είναι έτοιμη!

Tip: για έξτρα γεύση προσθέτουμε λίγα κρουτόν πριν τη σερβίρουμε και για όσους δεν νηστεύουν λίγο ψιλοκομμένο προσούτο για γαρνιτούρα.